El Col.lectiu de Migracions de l’ABS celebra la seva primera activitat

El passat dissabte dia 21 de gener es va realitzar la primera activitat pública del Col·lectiu de Migracions de l’Assemblea de Barri de Sants (ABS).

L’activitat va consistir en una visita al Museu d’Història de  la Immigració de Catalunya. Aquest Museu, malauradament poc conegut, esta situat al terme municipal de Sant Adrià del Besos al edifici de la masia Can Serra ( www.mhic.net ).

A l’acte van participar una vintena de persones que, després de visitar el  museu i de conèixer la història del que va passar al Camp de la Bota entre les anys 1939 i 1954, en la mostra que s’exposa en aquest moment, varen fer un recorregut pel carrer Guipúscoa tot resseguint la història del barri de Sant Martí i de la Verneda. Aquest recorregut va comptar amb la intervenció de l’escultor Francesc Torres anomenada “Línea de la Verneda”, que utilitzant com a suport una estructura de metall lineal al llarg del passeig, explica cronològicament fets destacables i quotidians de la vida d’aquest barri. El recorregut va finalitzar amb un vermut al bar ”El Emigrante” de la Rambla Prim.

Hereu del Punt d’Informació

El Co{mosimage}{mosimage}{mosimage}{mosimage}l·lectiu de Migracions ABS va néixer com a continuïtat del que va ser el Punt d’Informació, que va funcionar al Centre Social de Sants durant el procés extraordinarii de regularització d’Immigrants i també de les tancades i vagues de fam que els migrants varen realitzar al nostre barri.

 Les persones que vam participar tant al Punt de Informació com donat suport a les tancades, vam creure necessari continuar treballant el tema de les Migracions, anant mes enllà de la tasca legal d’informació sobre els drets dels immigrants i de les lluites que ells organitzen i aprofundir en el coneixement d’aquest fenòmen històric, les seves raons i les seves conseqüències com una forma de conèixer i aproximar-nos als nostres nous veïns i veïnes.

En aquest moment el col·lectiu està iniciant la realització d’un vídeo sobre les històries de vida de diferents migrants del nostre barri, amb l’objectiu de conèixer i divulgar les raons que fan que vinguin al nostre país, les condicions i raons dels seu viatge, de la seva vida quotidiana i les dificultats que han d’afrontar. També durant aquest any tenim intenció de fer dues xerrades, una sobre Migracions i Economia i un altre sobre Migracions i Antropologia i projeccions amb debats de pel·lícules i reportatges sobre aquest tema.

Ens trobem els dijous, cada 15 dies, a les 20h. als Centre Social de Sants, carrer Olzinelles nº 30, telf. 93 331 10 07. Us esperem.