Es registren continus abusos policials durant la Festa Major

El matí de dijous, un noi que col·laborava en la decoració de la Festa Major Alternativa de Sants va ser detingut després de ser reduït i emmanillat per la força. Els fets van passar mentre el jove es trobava a l’interior del recinte de les festes decorant la plaça.

La Festa Major de Sants ha heredat de les de Gràcia la situació d’estat policial. Mossos d’Esquadra i Guardia Urbana estan duent a terme identificacions, amenaces, cops i insults de manera aleatoria i sense cap justificació possible.

D’aquesta manera s’extrema la situació que es viu des del dilluns, en que els cossos policials han estat provocant als veïns i veïnes del barri. La fotografia que il·lustra la noticia és de la mateixa tarda de dijous, i s’hi s’observa a un grup d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra identificant a uns joves a la plaça dels Països Catalans. Aviat oferirem més informació sobre els fets succeïts.

Esperem que s’aturi aquesta violència injustificada que trenca la tranquil·litat de les festes, i que ens recorda els incidents provocats per els guardes de seguretat de TMB a l’estació de Mercat Nou durant les festes de l’any passat. En aquella ocasió un Policia Nacional acabà disparant amb la seva arma contra una multitud que gaudia de la Festa Major Alternativa.