Comença la Festa Major del Baix Jocs Florals, i ja es prepara la de la Plaça del Fènix.

Ahir 30 d’agost va començar la festa major del carrer Jocs Florals, que durarà fins al 5 de setembre. Jocs Florals enguany celebra la 25a edició de les seves festes, motiu que ha portat a la comissió a guarnir el carrer tal i com estava fa 25 anys. Això ha permès als veïns més antics poder recordar els antics comerços que donaven vida al carrer, i que ara han desaparegut en benefici de les grans superfícies comercials.

El tret de sortida a les festes el va donar la cantant i actriu Núria Feliu, nascuda a la Plaça Osca de Sants. Amb ella hi havia diverses autoritats franquistes i eclesiàstiques (veïns vestits d’època, que ningú s’espanti), i la regidora del districte, Imma Moraleda, que en venir sense avisar amb una placa sota el braç, es va quedar sense ram de flors. Posteriorment es va realitzar un passi de curts d’animació de fa 25 anys “on encara s’hi pot veure als personatges fumant”, explicava una veïna de la comissió.

Per dijous hi ha previstos jocs infantils (11h), un berenar per als avis amb l’actuació del cantant Josep Guardiola (17’30h), i al vespre l’actuació del Mac Lari (22h). Divendres hi haurà jocs infantils (11h), xocolatada (17h), un espectacle infantil a càrrec de Cia Sapastre (18h), i al vespre actuarà l’orquestra Emporium (22’30h). El dissabte 2 començarà amb jocs d’aigua (11h), i a les dotze hi haurà una demostració de Tai Chi. Tot seguit hi haurà paella al carrer (14h), i a les 17’30 campionats de parxís, truc, i una actuació per als més menuts. A les 21’30 hi haurà el tradicional sopar de germanor, i posteriorment “música de llauna” a càrrec de Radio Sants.

El diumenge 3 hi haurà una matinal esportiva al poliesportiu de St. Medir (9h), la final del campionat de truc (10h), l’actuació de la Cobla Baix Llobregat (12h), un vermouth i un dinar al carrer (14h), i l’actuació del grup d’havaneres “Pescadors de l’Escala” (19h).

 Poc després que acabi la Festa Major del Baix Jocs Florals començarà la de la Plaça del Fènix, que serà del 7 al 10 de setembre.