Jordi Hereu s’estrena a l’alcaldia ordenant l’assalt de ‘La Rossenda’

Poques hores ha trigat el nou batlle de la ciutat, Jordi Hereu, en colpejar als moviments socials de la ciutat. El dubtós ‘honor’ l’ha tingut ‘la Rosenda’, vivenda okupada per un grup de joves des de fa més d’un any i mig. Abans de les cinc de la tarda, els antiavalots de la Guàrdia Urbana s’han presentat a l’acampada de resistència al desallotjament amb les intencions ben clares: "O marxeu per les bones o vosaltres mateixos". Aquesta ha estat la rebuda del cap dels antiavalots als joves que es trobaven en aquells moments allà. Moments després, una concentració a la qual s’han anat sumant persones durant tota la tarda protestava pel desallotjament de l’acampada que des de dimarts s’ha muntat enfront de ‘"La Rossenda’. Malgrat tot, encara hi ha gent a la casa i l’inmoble encara no ha estat desallotjat.

Després d’una hora llarga davant el cordó policial, els concentrats s’han dirigit cap a la plaça Màlaga (Bonet i Muixí), davant la mirada incrèdula dels Mossos d’Esquadra, que no sabien ben bé com actuar. Els manifestants s’han dirigit posteriorment en direcció al Districte tallant tota la carretera de Sants, on s’ha penjat una pancarta de protesta pel desallotjament que tanmateix encara no s’ha produït. La convocatòria s’ha dissolt minuts després sense incidents, tot i el lògic caos circulatori que ha originat la protesta.

En aquest moments la presència policial és força destacable als carrers adjacents a la casa. Així doncs, i poques hores després de l’arribada del senyor Hereu a l’alcaldia, i malgrat la campanya de ‘El Periódico’ divinitzant la seva figura, ja es deixa entreveure per on anirà la política del nou alcalde.