El Casal Independentista celebra el ‘seu’ 11de setembre

Sota el títol ‘Pobles contra Imperis’, el Casal Independentista de Sants ha celebrat el tradicional acte polític del 10 de setembre davant d’un públic d’allò més variat. L’acte, que s’ha celebrat davant les Cotxeres de Sants, és el preludi de la diada nacional de Catalunya que se celebra cada 11 de setembre, i com cada any ha comptat amb la presència de diferents parlaments, a banda de l’actuació dels Bastoners de Sants.

La ballada de bastons ha donat pas al parlament del president del Casal d’Argentina de Barcelona, qui ha recordat que ell "no és espanyol per molt que ho posi el meu DNI", i ha sentenciat que persones migrades com ell defensen l’autodeterminació del poble català. Així mateix, ha instat a l’esquerra independentista "a deixar de banda els conflictes i a treballar per la unitat popular per fer front a l’enemic, el capital". Finalment, també a destacat que el govern Zapatero intenta crear xarxes per controlar els immigrants provinents de Sudamèrica amb l’objectiu de frenar els llaços de solidaritat i d’unitat d’acció que es puguin crear entre aquests i col·lectius de base com els que formen part de l’esquerra independentista.

Després de la seva intervenció ha parlat David Herrada (diputat del MAS i vicepresident de la comissió política internacional de la cambra de diputats de Bolívia), qui ha contextualitzat la tasca que està duent a terme el govern d’Evo Morales al front de l’executiu bolivià, i ha culpat a les empreses espanyoles presents fins ara al país andí de "no portar-se gens bé" amb els interessos dels bolivians. A més, també ha recordat que alguns espanyols estan al capdavant d’organismes neoliberals tant importants com el Fons Monetari Internacional (FMI), dirigit per l’exministre d’Economia del govern Aznar Rodrigo Rato.

Finalment, la professora de la Universitat de Caracas Nidia Cárdenas ha fet un repàs al naixement del capitalisme i l’imperialisme i de la situació de Veneçuela i d’altres països sudarmericans dins l’engranatge capitalista global.

L’acte també ha volgut recordar en Marc, company del Casal Independentista que ens va deixar el passat mes d’agost, i ha prosseguit amb la intervenció d’un membre del CSA Can Vies, que ha recordat que el centre social segueix amenaçat de desallotjament, i una altra membre de ‘La Burxa’, que ha animat a tot el públic assistent a participar en la jornada de celebració del número 100 de l’emblemàtic periòdic de contra-informació de Sants, prevista pel proper 20 d’octubre. Els Bastoners de Sants s’han encarregat de tancar l’acte, que ha conclòs definitivament amb el cant de ‘Els Segadors’.