La Policia Nacional carrega brutalment contra una manifestació a Cornellà

Braços contusionats, forts cops al cap, marques de cops de porra a l’esquena,…. aquest va ser el resultat de la dantesca escena que van viure els joves que van sortir al carrer el passat vespre pels carrers del centre de Cornellà. Protestaven pel desallotjament del centre social ‘La Krispa’, okupat per diverses persones dels moviments socials de la població del Baix Llobregat fa sis anys, i que havia estat desallotjat la matinada de dimarts per agents del Cos Nacional de Policia.

Cap a quarts de sis del matí, una dotzena de furgonetes es plantaven davant del centre social i, a cops de mall, tiraven per terra les il·lusions d’un grup de joves discomformes amb la seva realitat quotidiana. En el moment del desallotjament, només hi havia dues persones a la casa, que van poder treure les seves pertinences. Moments després, va començar l’enderroc de l’emblemàtic centre social de Cornellà, que estava okupat des del 2000.

Dura càrrega policial

Passats dos quarts de nou del vespre, i sota una forta presència policial, va començar la manifestació en repulsa pel desallotjament de ‘La Krispa’ a la plaça de l’estació de RENFE de Cornellà. Ja des d’un bon principi la marxa va transcórrer en un clima tens.

Malgrat tot, les desenes de persones que es van manifestar ahir al vespre pels carrers de la fins fa poc ciutat governada per José Montilla no van deixar de corejar lemes contra l’especulació inmobiliària i a favor de l’okupació. A més, durant el recorregut es van fer diverses pintades, tant a parets com al Trambaix i a algun autobús urbà. La manifestació, vigilada de ben aprop per la policia, es va enrarir quan diversos agents antiavalots van decidir formar un cordó al voltant de la manifestació, fet que va derivar en empentes i amb una brutal càrrega contra els manifestants.

El resultat, més d’una quinzena de ferits, alguns del quals van haver de ser traslladats a centres hospitalaris amb forts traumatismes al cap, una trista imatge que recordava més a èpoques teòricament ja superades. Malgrat les provocacions de la policia, la marxa va prosseguir i va recòrrer alguns carrers del barri fins arribar al CSO Tòxics, on es va llegir el comunicat de protesta i es va desconvocar la manifestació sense més incidents.