Nou tall ferroviari provocat per un accident a les obres de l’AVE

Avui diumenge, quan la gent torna del cap de setmana cap a la gran ciutat, el transit ferroviari barceloní ha tornat a quedar tallat degut a un accident a les obres de l’AVE. El tall encara continua a línia C-2 sud, que cobreix el trajecte Sant Vicenç de Calders – Vilanova – Barceona i la C-10, entre Sants i l’aeroport del Prat. Renfe preveu que el tall s’allargarà almenys durant tota la nit.. A més, hi ha retards importants en desenes de línies de llarga distància degut als problemes que ha ocasionat el tall.

L’accident s’ha produït quan una màquina que treballava a les obres de l’AVE ha trencat un cable d’alta tensió a l’alçada de Can Tunis, afectant completament la circulació de les línies 2 i 10 durant quatre hores. El trencament ha tingut lloc a les 12’25, però fins passades les 4 la companyia elèctrica no a donat permís per retirar el cable afectat, i per tant fins aleshores no s’han pogut començar a reparar els danys.

L’apagada de la llum ha provocat que centenars de passatgers hagin quedat atrapats durant més de tres hores als trens. Degut a la falta d’electricitat els mecanismes d’emergència tampoc funcionaven, i hi ha hagut moments bastant delicats en alguns vagons quan passatgers han intentat trencar els vidres per sortir i no han pogut. El passatge no ha pogut abandonar el tren fins que els han rescatat els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat. També els passatgers que s’han quedat a terra s’han queixat de la manca d’informació.

Fa tot just un mes cinc accidents diferents van causar talls similars, i tot i les mesures que Renfe i ADIF van anunciar, en poc temps s’ha tornat a produir un altre accident d’extrema gravetat. El sindicat CGT considera que una de les possibles causes de les avaries és "la falta de planificació i coordinació" de les obres del TAV.

Al problema dels talls s’hi suma al del soroll i les vibracions que les obres provoquen a les nits, que mantenen als veïns en vetlla. Les obres a Sants duren gairebé 24 hores diàries, i només paren els diumenges i la nit de diumenge a dilluns. Per aquest motiu els veïns del carrer Antoni Capmany van presentar fa poc una queixa a l’Ajuntament.