Les obres de l’AVE fan canviar el recorregut al Cros Popular de Sants

Corredor del Cros
Corredor del CrosEl proper 5 de novembre de 2006 es celebrarà el XXVIII Cros Popular de Sants. La cursa, ja tot un clàssic entre les proves esportives que es celebren a la ciutat, es veu obligada en aquesta ocasió, a modificar el seu tradicional recorregut pels carrers de Sants. Les abundants obres al districte, la gran majoria relacionades amb l’arribada de l’AVE, amb l’ampliació de l’Estació o amb el calaix de formigó de les vies, ha fet que a última hora, ja amb tots els permisos concedits i tots els díptics informatius editats i impresos, la Guàrdia Urbana hagi presentat un informe negatiu.

Els principals canvis que l’organització, el Club Camins Esportius de Sants, s’ha vist obligat a introduir al circuit han hagut de respondre a la negativa al pas proper a l’Estació de Sants i al pas per la Plaça d’Espanya. La cursa resultant haurà de recórrer, gairebé de forma idèntica, un parell de vegades el mateix circuit.

A banda d’aquestes desafortunades novetats el Cros també en presenta d’altres de positives. La principal el control dels temps de cada corredor amb el sistema del xip, cosa que permetrà realitzar les classificacions amb més celeritat.

La cursa començarà a la Rambla de Brasil amb Carretera de Sants, a les 10h i finalitzarà amb una xocolatada al mateix punt després de recórrer una distancia de 10 km pels principals carrers del barri.

El xip serà lliurat el mateix dia de la prova a partir de les 8’30 a tots aquells que presentin el justificant de l’inscripció. També podran fer servir el xip groc tots aquells corredors que ja el tinguin.

Aquest any el Cros també pretén consolidar les curses de categories inferiors. Per una banda la cursa de 0 a 6 anys, que començarà a les 9’45 al mateix punt que la cursa gran i que recorrerà una distancia de 600m. I d’altra banda també la cursa de 7 a 14 anys, que serà simultània a la cursa de 10 km. Aquesta recorrerà una distancia de 3000 metres.

Les inscripcions es podran realitzar fins al 3 de novembre al Poliesportiu Municipal de l’Espanya Industrial, a Cotxeres de Sants (C/ Sants 79) a A Tot Arreu Bicicletes (Amilcar 102) o a través d’Internet a la plana atletismo.com. Aquest any, degut al nou sistema de control de la prova, no es faran inscripcions el mateix dia de la prova.

Els preus d’inscripció a les curses seran els següents: Per a la cursa de 10 km 5 euros i per a la cursa de 3000 metres 2 euros. La cursa dels més petits gratuïta. Com sempre els corredors que finalitzin les proves, tant una com l’altre, rebran un record del XXVIII Cros Popular de Sants.