La Burxa celebra el número 100

El periòdic de comunicació popular de Sants i els barris veïns La Burxa va celebrar el número 100 el divendres 20 d’octubre. Els Castellers de Sants van inaugurar l’acte amb un pilar. Al voltant de cent persones van assistir a la xerrada sobre mitjans de comunicació convocada a les Cotxeres de Sants en què van intervenir l’Emili Salas, fundador de l’Informatiu, David Bassa, periodista de "La nit al dia" i Meritxell Sánchez Amat, membre del col·lectiu redactor de La Burxa. Finalment, Josep Maria Huertas Claveria, degà del Col·legi de Periodistes de Barcelona, va excusar la seva presència per raons d’agenda.

Després de la xerrada es va presentar el documental "100 mesos burxant", en què es fa un repàs dels orígens del periòdic, del procés d’elaboració d’una burxa i un recull d’opinions de col·laboradors i veïnat. D’aquí a poc, podreu veure’l a la pàgina de Televisió Barrisants i estarà a la venda al Terra d’escudella i a la Ciutat Invisible.

A Cotxeres hi havia també una petita exposició de portades de La Burxa, els carretons amb què membres del periòdic han participat a la cursa que s’organitza amb motiu de les festes alternatives de Sants, la tira de felicitació del Drac Malaherba.
La celebració va continuar amb l’actuació dels Diables de Sants i un cercavila de la Colla Bastonera de Sants fins Can Vies, on un suculent pica-pica esperava els assistents.

La capella de Can Vies es va omplir fins dalt per escoltar la nova proposta dels integrants de Ràbia Positiva, reconvertits en Rauxa Constructiva. Després va actuar Pirat’s Sound Sistema i va acabar la festa el PD Fumantxú.

Tv.Barrisants.Org us ofereix el documental "100 mesos burxant".