El Correllengua torna a Sants

Un cop més torna el Correllengua, la festa que va recorrent tots els territori de parla catalana en defensa de la nostra llengua, al nostre barri. Aquest any, però, a aquesta celebració de Sants afegim la celebració del Correllengua central de Barcelona.

Aquest any els actes que es produiràn, entre el 27 i 28 d’octubre, són molt diversos. Organitzats per la CAL de Sants i amb la col·laboració de molts col·lectius del barri, com són la Plataforma pel Soterrament de les Vies, el CSA Can Vies, el Casal Independentista de Sants, Sants 3 Ràdio o l’Àssociació de Tai-xi taoista de Sants.

El divendres 27 d’octubre es donarà inici a la festa amb un debat polític a les 20’30h a la Sala Nova de Sant Medir, al C/Constitució 17. El tema del debat serà “Com queda la llengua catalana davant el nou Estatut?” i contarà amb la participació de les formacions polítiques amb representació parlamentària.

Però serà el dia 28 quan es produira el gruix de la festa. Per una banda hi hauràn actes a Bonet i Moixí. Tot començarà a les 11h amb exposicions de dibuix de la CAL i de problemàtiques del barri com són El soterrament de les vies o la demanda del Centre Social Can Vies. A les 12’45 tot seguirà amb una demostració de Tai-xi i a les 13’00h un debat sobre el Català estandar i una lectura de poesia patriòtica. Ja a les 14’30 es produirà un dinar popular, amenitzat amb l’actuació de “Esquirolada”.

D’altra banda, a l’Espanya Industrial és tornarà a celebrar el Santsgimbanqui, un seguit de jocs i tallers organitzats per alguns dels caus i esplais del barri (AEG Puig i Moliner, Esplai Xiroia, Esplai Espurna, Esplai St. Medir i Esplai Turons) Entre les activitats es podràn trobar: Castells, Bastons, estampat de samarretes, maquillatge, embarbussaments, paracaigudes, jocs tradicionals, jocs del món…)

Cap a les 18h tots es reuniràn per fer una cercavila i una xocolatada de nou a Bonet i Moixí. L’acte es tancarà amb la lectura del manifest i l’actuació de la Carrau a les 20h.

Per més informació podeu consultar la web www.cal.cat