El “pelotazo” a Can Batlló

Tot llegint les darreres notícies sobre Can Batlló, sembla que la Immobiliària Gaudir faci una gran ofrena a la ciutat amb l’urbanització de l’antic polígon. Cal recordar, per què tothom ho sàpiga, que Muñoz Ramonet, falangista dels que va entrar el 36 per la Diagonal, va arrabassar la majoria de les fàbriques tèxtils de la posguerra, i els seus solars, fent servir la seva condició de vencedor. Can Batlló, des del PGM de 1978 estava tot ell qualificat com a reserva per a equipaments i zones verdes i , malgrat les innombrables campanyes veïnals per recuperar-lo en els darrers trenta anys, el xantatge continuat, i la submissió dels nostres governants han portat a una solució en la que apareixen 1.400 pisos on no hi havia d’haver cap. Aquest projecte, que el moviment veïnal de La Bordeta ha hagut d’acatar serrant les dents, representa aportar uns quants milers de milions de beneficis als ja suculents comptes de les filles i netes de l’esmentat falangista. Un regal més que els pobres fem a les immobiliàries propietat dels rics.