Les Guspires de Sants recuperen la Nit de Bruixes al Barri

Enguany la jove colla de diables Guspires de Sants celebrarà per primera vegada la Nit de Bruixes al barri de Sants. La cita serà el proper 31 d’octubre a la Plaça de Màlaga (Bonet i Muixí), a partir de les 19 de la tarda. A les vuit en punt un cercavila recorrerà el barri al ritme dels tabals, i poc després es realitzarà la Invocació de les Bruixes, que culminarà amb un correfoc pels carrers del barri. El correfoc acabarà amb una tabalada a les escales de l’esglèsia de Sta. Maria de Sants, i amb una marronada final.

Aquesta és una tradició pagana que data de l’Edat Mitjana, que substituï amb el temps a les festes paganes que se celebraven al final de la collita i en matar l’aviram. La festa es celebra la nit de la Castanyada, abans de Tots Sants. La colla aprofitarà aquesta data per celebrar-hi el seu primer aniversari.

La Colla de Diables Infantil Guspires va nèixer al febrer de 2005, i agrupa a desenes de nens entre 3 i 17 anys. Aquesta colla va sorgir per tal de fer participar als més menuts de les festes i tradicions catalanes. Segons asseguren des de la colla “el funcionament de l’entitat és assembleari, i tant els adults com els infants participen activament en les decisions i tasques de l’entitat”.