La pressió popular avorta el desallotjament de ‘L’Esbarzer’

Aquest matí estava previst el desallotjament de ‘L’Esbarzer’, vivenda okupada per diversos joves del barri al carrer Constitució 88. Per tal d’aturar-lo, havien convocat una concentració a les 8,30 del matí davant de l’inmoble. Allà, han ofert a les desenes de persones que s’han concentrat un esmorzar, mentre els habitants esperaven dins la casa l’arribada de la policia a la zona, fet que no s’ha produït de moment. Malgrat tot, un helicòpter dels Mossos d’Esquadra ha sobrevolat el barri a primera hora del matí, i alguns secretes també han fet acte de presència a les inmediacions de la concentració. A banda d’això, també s’han repartit octavetes informatives entre els veïns i s’han desplegat pancartes davant de la casa contra la violència inmobiliària i en solidaritat amb ‘L’Esbarzer’.

A hores d’ara, no hi ha constància de presència policial a l’inmoble, tot i que alguns veïns ens han relatat que han vist de nou un helicòpter sobrevolant el barri passada la una del migdia. Barrisants.org seguirà informant en cas que es produeixi qualsevol novetat relacionada amb el possible desallotjament de ‘L’Esbarzer’.

Recordem que ahir el matí els Mossos d’Esquadra van muntar un desmesurat desplegament policial, en una nova mostra de prepotència al barri, per tapiar les parets de ‘La Rossenda’, vivenda okupada el 2004 i on no hi vivia ningú des de l’assalt de la Guàrdia Urbana a l’acampada que protestava pel possible desallotjament davant l’inmoble. Teniu més informació sobre aquest tema en notícies precedents.