Exitosa ruta del nyaps

Obres estacióAquest passat diumenge 19, una seixantena de persones, va recórrer el nostre barri. La Palataforma Contra el Plà de l’Estació i pel Soterrament de les Vies per explicar els estropicis que suposa les obres de l’AVE. El recorregut s’inicià a la Plaça Joan Peiró, on es va explicar com l’ampliació de l’estació resulta innecessària per a la infraestructura d’aquest tren. La ruta va seguir pel carrer Viriat i per davant dels edificis afectats del carrer Vallespir, explicant com afectaria tan als residents d’aquest, com als veïns degut a la continuació del trànsit del carrer Valladolid. El pas pel Passeig de Sant Antoni va servir per ensenyar els nyaps del passat que suposen inundacions en locals i pàrquings, com murs de més de tres metres d’alçades, i les noves obres que afectaran la plaça Joan Peiró i part del passeig. En creuar la plaça de Sants, els passejants troben el CSA Can Vies on s’explica el projecte així com el pla urbanístic que afecta tan el CSA com cases del mateix carrer a banda i banda de les vies. A partir d’aquell punt, el paisatge és terrorífic. En tot el posterior recorregut s’intueix la futura alçada que en alguns casos arriba a uns 13 metres d’alçada. Es parla també de la proposta de obrir el Carrer Riera Tena a la circulació en doble direcció, mesura no massa comprensible degut a la mida del carrer. Els punts foscos que es generen arran del calaix es visualitzen de forma exagerada en el pas pel Carrer Badal. Els passadissos de poc més d’un metre i mig d’amplada fan que el sèquit hagi d’anar en fila india com han de fer els veïns i veïnes del carrer Antoni Capmany diàriament des de fa temps i en un futur sense cap horitzó massa definit.

La ruta va demostrar als i les assistents que la realitat queda ben lluny d’aquells fantàstics vídeos, fotos i maquetes de promoció de l’Ajuntament. A TV.BarriSants.org podeu trobar un video on s’expliquen una mica aquestes ficcions.