Acció contra el Plà Estratègic Metropolità

Aquest dimarts 12 de desembre, cap a les 5 de la tarda, tres persones aconseguiren enfilar-se i encadenar-se a l’estructura d’entrada de l’exposició que amb el nom de METRÒPOLI BARCELONA es troba situada a la plaça Catalunya de Barcelona. Des d’allà, van despenjar una pancarta amb el lema "Aquí planifiquen la nostra destrucció" i han anat decorant la cúpula d’entrada amb banderoles alusives als efectes devastadors del Pla Estratègic Metropolità (PEM), motiu de l’exposició. S’hi podien veure referències a la destrucció del delta del Llobregat, al pla de l’estació de Sants i contra l’AVE i la desaparició de Can vies, contra el 22@,… Una concentració d’unes 40 persones acompanyava a les persones encadenades.

L’exposició METRÒPOLI BARCELONA s’ha instal·lat a la plaça Catalunya en el contexte de la desena trobada que ajuntaments, diputació, constructors i promotors realitzen aquests dies per tal d’actualitzar el PEM. Aquest pla contempla totes les grans infraestructures que es volen imposar a la ciutat de Barcelona i a les poblacions colindants i que inclouen projectes tan nocius com la destrucció del delta del Llobregat per l’ampiació del port de Barcelona i de l’aeroport del Prat, el desenvolupament del districte 22@ i l’arribada de l’alta velocitat a Barcelona.