XV Premis Sants-Montjuïc

La nit del 14 de desembre és va celebrar a l’Hotel Fira Palace la quinzena edició dels Premis Sants-Montjuïc. Organitzada pel Districte de Sants-Montjuïc la vetllada va contar amb un aperitiu, un sopar, el lliurament dels Premis i l’actuació del grup de jazz Los Krokodillos. Tot plegat a 60 euros per cap per a tots aquells que no havien estat convidats.
A l’event s’hi van acostar algunes de les moltes entitats que nodreixen el teixit associatiu dels nostres barris, tot i que es van trobar a faltar a totes aquelles crítiques amb les actuacions de l’Ajuntament. També varem poder trobar politics del Districte i d’altres oportunistes, com fou el cas del nou batlle Jordi Hereu, que no es va voler perdre l’oportunitat de fer-se veure com un alcade proper comentant amb les diverses entitats els problemes del barri de forma absolutament metafísica i heterea.
Els que també van voler fer acte de presencia foren els guardaespatlles del batlle, que ens van fer un seguiment intimidatori i xulesc absolutament fora de lloc durant tota la nit.
Entre els premiats destaca especialment la presencia de l’Associació de Comerciants de la Creu Coberta. Sembla que el Districte premia aixi la fidelitat de la dita associació en assumptes tan escabrosos i polémics com el PERI d’Hostafrancs que entre d’altres coses ha acabat amb el casc antinc del dit barri i amb un Centre Social tan actiu com era l’Hamsa. Els altres premiats, per les seves activitats culturals, van ser el centre Cultural del barri de la Marina de Sants Torres Altes i el coreograf Lluis Calduch i Ramos per haver recuperat al barri d’Hostafrancs el ball de Rams.
Entre les perles de la nit podem destacar les paraules de la regidora Imma Moraleda, que pretenent elogiar l’actuació de les entitats del Districte va afirmar literalment: “Estic asombrada per lo reivindicatives que són les entitats d’aquest Districte, tot i que cal dir que de vegades són una mica protestones” Com a acomiadament la regidora va convidar a tots els presents a resistir estoicament els sorolls i la pols que generen les obres de l’AVE.