Una ciber-protesta omple la xarxa de missatges contra la multa del mural

La xarxa ha demostrat un cop més ser un espai de relativa llibertat d’expressió. Un dels fenòmens de més creixement a la xarxa és el cas dels blocs (altrament anomenats blogs o dips) on la gent escriu d’una manera més o menys oberta inquietuds, preocupacions, celebracions, curiositats, etc. sense cap mena de control editorial. Avui, un d’aquests formats de blogs, el conegut com a fotolog ha estès avui una campanya en pro de la retirada de la multa del mural de Plaça de Sants sota el lema "L’art no és un delicte!". En podeu trobar aquí un exemple.


Els missatges anàven acompanyats del següent text:

"Manifestació virtual en defensa de l’art i de la llibertat d’expressió.

Estimats companys, el passat dia 25 de Novembre durant la realització d’un mural en defensa del CSA Can Vies a Plaça de Sants una patrulla dels Mossos d’Esquadra van identificar a 6 persones, sancionant-les amb una multa de 1175 euros per persona, un total de 7050 euros.

Els successius murals que s’han realitzat desde fa temps al mateix indret, i que compten amb el beneplàcit dels veïns, han esdevingut una icona del barri, de manera que fins i tot cadenes televisives com TV3 els han aprofitat per rodar escenes de les seves sèries.

L’ART NO ÉS UN CRIM

Veïns Emprenyats de Sants