L’Espanya més rància celebrarà un acte a Sants

 El proper dissabte 4 de febrer Convivencia Civica Catalana (CCC) farà un acte a l’hotel Barceló-Sants juntament amb el Foro de Ermua. CCC està presidida pel professor de la UAB Francisco Caja, mentre que el Foro de Ermua el presideix Miguel Buesa,  germà de l’ex vicelehendakari socialista Fernando Buesa,  mort en un atemptat d’ETA l’any 2000.

 Els dos grups espanyolistes faran un acte en contra l’Estatut i a favor de la Constitució Espanyola a l’hotel Barceló-Sants, situat a la part superior de l’Estació de Sants.

 En algunes de les missives que han fet arribar als seus seguidors, criden a secundar l’acte per “mostrar el rebuig a l’actual projecte d’Estatut de Catalunya, radicalment anticonstitucional i antidemocràtic”, i a “fer-li front”. Segons CCC, "ja són moltes les entitats convocants” a l’acte. I és cert, sembla ser que la flor i nata de l’espanyolisme es reunirà al nostre barri, hi assistiran entre d’altres Convivencia Cívica Catalana (Barcelona), Foro Ermua (Bilbo), Fundación Papeles de Ermua (Bilbo), Foro Babel (Tarragona), Asociación por la Tolerancia (Barcelona), Veïns de Catalunya (Barcelona), Fundación Concordia (Madrid-Barcelona), Profesores para la Democracia (Barcelona), Universitarios Liberal-Demócratas (Barcelona), Estudiantes Liberales de Cataluña, Vecinos de Paz (Berriozar-Nafarroa), ¡Libertad YA! (Nafarroa), Asociación Gallega para la Libertad de Idioma (La Corunya), Sindicato CFP Manos Limpias (Madrid), Asociación Justicia y Libertad (Madrid), Federación independiente de Asociación de Vecinos de la Comunidad de Madrid (FIAVCM), Círculo de Opinión Pública (Madrid), Asoc. Interuniversitaria Gaudeamus (Aragó), Fundación para la Defensa de la Nación Española, Comité Internacional Civil, Foro España, Vigueses por la Libertad, Foro por la Libertad (Saragossa), Asoc, Dignidad y Justicia (responsable de macro-judicis contra ETA), Convivencia Valenciana (València), Asoc. Unidad y Libertad (Cantèbria), Iniciativa Ciudadana Convive (Saragossa), i Acción Cultural Miguel de Cervantes.

 En alguns fòrums d’Internet però, membres de CCC adverteixen que a l’acte del dia 4 “hi neix la història, hi neix el futur”, i acaben solemnement amb un “STOP a la neteja ètnica, STOP al genocidi lingüístic i cultural”. Caldrà estar atents a les jugades de l’extrema dreta,  més quan juga en camp contrari.