Barrisants inicia la campanya “Recorda”

Barrisants.org, el portal informatiu dels barris de Sants, Hostafrancs i La Bordeta ha iniciat la campanya «Recorda » amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica dels nostres barris per mitjà de la recopilació dels testimonis personals de les santsenques i dels santsencs o d’aquells que en alguna ocasió han viscut o treballat en aquests barris.

Desde Barrisants creiem que recuperar les vivencies personals, una pràctica no molt arrelada encara entre l’historiogràfia actual, és una forma d’ajudar a crear una visió molt més amplia de les diverses etapes històriques que el barri i els seus habitants han viscut. Esperem també, d’aquesta forma, donar l’importancia i la veu, que creiem que mai haurien de perdre, a totes aquelles persones anònimes que fins ara semblaven simples espectadors dels procesos històrics.

La nostra intenció és poder fer un arxiu d’aquesta història personal per tal que pugui ser consultat públicament per tots aquells santsencs que vulguin. Per facilitar tal efecte, a banda dels articles que anirem fent al nostre portal, es farà una copia del dit arxiu per tal d’entregar-lo a l’Arxiu Municipal de Sants-Montjuïc i si ens és possible en el futur intentarem fer alguna exposició amb els materials obtinguts.

Per això demanem a tots aquells que vulguin col•laborar amb nosaltres que ens enviin els seus textos i material gràfic a recorda@barrisants.org. Per tal de facilitar la posterior consulta i aconseguir que els articles resultants siguin d’utilitat per a tothom us demanariem que en allò que es redacti tothom sigui el més estricte possible (pel que fa a dates, referencies geogràfiques, etc) i que tothom intenti ésser també el més objectiu possible.