Els Mossos tornen a prendre els carrers del barri per desallotjar ‘L’Esbarzer’

/images/stories/DSCF5713.jpgAmb nocturnitat i traidoria. Aquesta manera tan característica d’actuar de la policia durant la dictadura de Franco és la recepta que els democràtics Mossos d’Esquadra estan aplicant a la ciutat de Barcelona contra la dissidència política. Poc abans de les sis del matí, un ampli dispositiu del cos repressiu s’ha plantat davant del número 88 del carrer Constitució del barri de Sants per desallotjar la casa coneguda com L’Esbarzer. Els Mossos s’han presentat davant la casa amb una furgoneta de color blanc per pasar desapercebuts davant dels habitants de la casa, i han tret una escala des d’on han pogut accedir al terrat de l’inmoble. Després de divisar la presència policial, tres de les persones que eren a l’interior de L’Esbarzer s’han encadenat a l’antena del terrat de l’edifici i una altra a un bidó de ciment, per dificultar l’acció policial.. Els Mossos han necessitat també una grua de grans dimensions per retirar l’antena del terrat de l’edifici i deslligar els tres okupes que s’havien encadenat per evitar el desallotjament.

Mentrestant, i malgrat l’hora intempestiva en què els Mossos han iniciat el desallotjament, gairebé una cinquantena de persones s’han anat concentrant davant L’Esbarzer. Els veïns han desplegat una pancarta amb el lema "Prou de violència immobiliària". Els congregats han corejat lemes contra l’especulació i la violència policial, judicial i immobiliària i han tallat el carrer Constitució, creant greus problemes de trànsit a primera hora del matí en una de les artèries principals del popular barri de la Bordeta. Després de deslligar-los, els ocupants de l’inmoble han pogut treure les seves pertinences, alhora que un grup d’operaris ha entrat a l’edifici per enderrocar-lo. Cap a les deu del matí la concentració de suport s’ha dissolt sense majors incidències, i el trànsit s’ha restablert amb normalitat a la zona.

L’Esbarzer
era un edifici de finals del segle XIX, que formava part d’una sèrie d’inmobles de l’època al mateix carrer Constitució que mica en mica han estat desallotjats i posteriorment enderrocats. En concret, aquesta casa destinada a vivenda estava okupada des de 2002, i tenia una ordre de desallotjament amb data oberta entre el 15 i el 30 de gener. D’aquest grup d’edificis encara queda un altre que està okupat que la policia no ha desallotjat ja que pertany a un altre procés judicial.

Videos relacionats: video TV3 // video domèstic // vídeo L’Esbarzer, 5 anys de resistència