Els preus de l’habitatge a Sants-Montjuïc continuen pujant com l’espuma

Diuen que el mercat immobiliari a Barcelona ha frenat, tot i que, durant el 2006, la ciutat va consolidar la seva posició com a capital més cara de l’Estat Espanyol, amb 4.865m euros/m2 amb una pujada mitja de 8,2%.

Tot i així el districte de Sants-Montjuïc continua sense conèixer aquesta teòrica desacceleració, ja que la pujada de preus en aquest districte ha arribat al 14,4% deixant el preu mig en 4.458 euros/m2, transformant-se així amb el segon districte en increment de preu, solament precedida pel districte de Les Corts que ha patit un increment del 15,8%.

Els barris que més han vist incrementat els preus de l’habitatge són els de la Bordeta i el d’Hostafrancs, amb un 18,0%, deixant un preu mig de 4.414 euros/m2, seguit de Font de la Guatlla on un increment del 14,9% deixa el preu de la l’habitatge en 4.526 euros/m2. Segueixen, Poble-sec amb 4.256 euros/m2 i un 11,3% i Sants amb 4.593 euros/m2 i un 9,8%.

La continuada escalada de preus, que sembla que no es pugui aturar, fa que tot i aquesta suposada desacceleració, moltes veïnes hagin de cercar habitatge fora del districte o fins i tot fora de la ciutat, sense que les administracions preguin cap mesura al respecte.