La policia rectifica la versió dels incidents de Mercat Nou

Més de tres mesos després dels incidents de Mercat Nou, la Policia Nacional  va reconèixer el passat 7 de desembre  que aquells incidents no van ser provocats per cap grup organitzat, contràriament al que van afirmar en un principi.

Els fets van passar la matinada del 27 d’agost, durant les festes alternatives (veure Burxa 89), quan dos agents de seguretat privada de l’empresa Securitas van irrompre al pàrquing de Mercat Nou, recinte de les festes, amb un gos Rottweiler sense morrió que va ferir diverses persones. Poc després els vigilants  van tornar amb agents de la policia nacional a l’estació de metro, on van llançar gasos lacrimògens i van disparar cinc trets, un dels quals va impactar en una columna de l’estació a l’alçada de 1’80 metres.

L’endemà, les  dues persones que van haver de ser hospitalitzades com  a conseqüència de les mossegades, van ser detingudes i acusades de danys, lesions, desordres públics i atemptat a l’autoritat. Els dos darrers càrrecs van ser eliminats en la fase d’instrucció perquè els acusats es trobaven a l’ambulància en el moment en què la policia els acusa d’aquests fets; el que pot ser una mostra més de la poca coherència de la versió policial.

Però les detencions pels incidents de Mercat Nou no es va acabar aquí ja que,  aproximadament un mes després, 4 joves van ser detinguts acusats de fer les pintades que van desencadenar els fets.

Malgrat la rectificació policial encara no hi ha hagut cap explicació oficial i es desconeix si s’ha obert una investigació sobre la imprudent actuació, tant dels agents de seguretat com dels policies, que podia haver acabat en una desgràcia. Setmanes després de l’incident membres de l’Assemblea de Barri de Sants van tenir una reunió amb el Districte, que es va comprometre a passar un informe dels fets, però quatre mesos després encara no han dit res.

Davant d’aquest silenci, a finals d’aquest mes les dues persones més greument ferides pel gos presentaran una Querella Criminal contra els vigilants de seguretat i l’Empresa Securitas i des de l’Assemblea de Barri de Sants es presentarà una denúncia contra la policia per imprudència professional.