Infinitat de problemes per l’arribada del TAV a Sants

>Les obres del TAV han ocasionat problemes al veïnat i comerciants de la zona, als usuaris de RENFE i als treballadors.

Els problemes derivats de l’arribada del Tren d’Alta Velocitat al barri no cessen. El veïnat porta mesos aguantant les molèsties ocasionades per les obres, sobretot el soroll ininterromput les 24 hores al dia i els set dies a la setmana, les dificultats d’accessibilitat als carrers, i les fortes vibracions en els habitatges. Fins i tot, s’han produït esquerdes en les parets d’alguns edificis, el que ha generat una gran preocupació per l’estabilitat de les cases, moltes d’elles centenàries.

D’altra banda, les dificultats per accedir a la zona en obres i el tall de carrers han provocat una crisi en el comerç de l’entorn. Les vendes han disminuït entre un 60% i un 70% i, fins i tot, alguns negocis han hagut de tancar. Els usuaris de RENFE també han patit les conseqüències de les obres, amb les reiterades avaries a la xarxa de rodalies. Des del setembre es viuen retards diaris i restriccions dels serveis.

La sinistralitat laboral és un dels altres efectes perversos de les obres del TAV. Aquestes s’han cobrat un mínim de 8 morts i més de 500 accidents. Sens dubte, la precarietat laboral es troba darrera d’aquestes alarmants xifres. Segons els principals sindicats, les obres les fan amb pressa, amb jornades laborals molt llargues i treballadors poc preparats. El percentatge de subcontractació és d’un 80%, tot i que la llei obliga les constructores a tenir el 50% de personal propi.

Les conseqüències del pas del TAV pel barri van més enllà dels greus efectes ocasionats per les obres. La remodelació de l’Estació de Sants i els seus entorns suposa l’expropiació d’edificis i comerços del voltant, que de moment no han rebut una indemnització suficient per poder traslladar un negoci o tenir un habitatge d’unes característiques similars. La finalitat de les expropiacions és doblar la superfície de l’estació, malgrat que l’espai dedicat a fer aquesta funció continuarà sent el mateix. La resta serà un gran centre comercial, un hotel i oficines.

D’altra banda, malgrat la magnitud de les obres, no s’aprofitarà per soterrar les vies, sinó que es construirà un calaix que tindrà una llargada d’un quilòmetre i arribarà a 12 metres d’alçada. De manera que hi haurà veïns que tindran un mur de gran alçada a pocs metres de les seves finestres i molts dels carrers perpendiculars a les vies quedaran taponats, com Riera de Tena, Sugranyes o Carreres i Candi.