Els comitès d’empresa de metro i bus de TMB expressen el seu “ple suport” a Can Vies

>Els treballadors del metro s’oposen a la desaparició de l’emblemàtic centre social de Sants

Tant el comitè d’empresa de metro com d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han coincidit en la importància de conservar l’edifici del carrer Jocs Florals número 40 i 42 com a centre social pel barri de Sants. Ángel González, president del comitè d’empresa del metro de TMB i membre del sindicat CGT, ha apostat per la pervivència de Can Vies com a centre social, i ha demanat a l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu que no converteixi l’edifici i el seu entorn “en un nou pla 22@”. González ha acusat a l’Ajuntament de la seva intenció “de destruir Can Vies per un interès purament especulatiu”. En aquest sentit, ha remarcat que “els tallers propers a l’estació de Mercat Nou no estan afectats pel pla de Can Vies malgrat que estan a la mateixa alçada”, alhora que ha remarcat que “els treballadors del metro donaran tot el seu suport a la pervivència de Can Vies com a centre social”.

En la mateixa línia s’ha expressat el delegat del comitè d’empresa d’autobusos de TMB, Saturnino Mercader, qui ha acusat a TMB “de voler especular amb uns terrenys pels quals no va pagar res per apropiar-se’ls”, i ha reiterat el suport del seu comitè a les mobilitzacions que s’endeguin des de Can Vies per defensar el centre social i per aconseguir la retirada de la demanda.

A l’acte també han participat un membre de la recent creada plataforma veïnal “El barri vol Can Vies”, així com un membre de l’Assemblea de Can Vies. Com a representant de la plataforma, Ferran Aguiló ha recordat que l’Ajuntament “està construint un calaix de 14 metres que trencarà amb part del teixit social del barri perquè expulsarà els veïns amb menys recursos econòmics”, alhora que ha aclarit que la plataforma veïnal ha nascut amb la intenció “de salvar Can Vies però també per evitar que els veïns amb un poder adquisitiu més limitat siguin expulsats de la zona”.

Per la seva banda, Hernan Córdoba, membre de Can Vies, ha remarcat que des de la interposició de la demanda de TMB el maig de 2006, han estat desenes els col·lectius que s’han autoinculpat per aturar-la, entre els que es troben la CGT de Catalunya, la FAGC, la CAL, el Col·lectiu de Joves Comunistes, Centre Social de Sants, l’associació de veïns de la Bordeta,…. i en el més de miler de faxos que s’han enviat als responsables polítics de l’Ajuntament i de TMB per exigir l’arxivament de la demanda. A més, ha denunciat la postura “de silenci i desinformació” de l’Ajuntament, “que dóna diferents versions dels plans urbanístics de la zona per dificultar la resposta veïnal”. El cert és, però, que tot i el silenci de l’administració, “ja hi ha veïns que viuen a prop de Can Vies a qui els han començat a expropiar part dels seus habitatges”, ha recalcat.