Apareixen pintades amenaçadores davant el Casal Independentista

 Els voltants del Casal Independentista de Sants i la mateixa façana del centre social, situat al final del carrer Premià, es van despertar el passat dijous 9 de febrer ple de pintades amb lemes feixistes com ‘Arriba España’, i d’altres amenaçadores com ‘Rojos, sí, degollados’, entre d’altres perles. Les pintades també van afectar a algun vehicle d’algun veí que no tenia cap mena de relació amb el casal.

Aquesta no és la primera vegada que el Casal, un dels espais més emblemàtics dels moviments socials i del  teixit associatiu del barri, sofreix amenaces de grups d’extrema dreta. De fet, després de la última concentració feixista del 12 d’octubre a la Plaça de Sant Jordi alguns joves neonazis es van dirigir cap a Sants i en concret al Casal per celebrar, a la seva manera, la trista efemèride, però grups de secretes de la Policia espanyola els van dissuadir i aquests van acabar marxant del barri.

A més, tot i tractar-se d’un fet aïllat, les pintades posen de manifest la impunitat amb la que segueixen actuant els grups neonazis de la ciutat, amb la connivència de la classe política i de les forces seguretat de l’Estat que no fan res per aturar els grups d’extrema dreta.