L’AJS es proposa eliminar del barri tots els símbols franquistes

Aquest divendres 30 de març l’Assemblea de Joves de Sants, membre de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista, organitza una jornada per
la retirada de la simbologia feixista al barri.

Segons el comunicat de l’AJS, "moltes coses van canviar arran d’aquell 26 de gener de 1939, el fet incomprensible i vergonyós és que avui, al març de 2007, encara hi hagi aspectes que continuen intactes des de llavors". Per aquest motiu, per "fer la feina que l’Ajuntament no ha volgut fer", han convocat un cercavila que recorrerà els carrers del barri. El cercavila començarà a les 20.30h a Can Vies i comptarà amb batucada i diversos brindis.

Els organitzadors critiquen que tota la simbologia franquista que es manté -sobretot plaques del Ministerio de la vivienda i noms de carrers que es mantenen des de l’any 39- hi són encara "gràcies a la falsa transició i al beneplàcit de les institucions catalanes", a qui "ja els està bé que quedin indicis vivents del franquisme, o bé perquè tenen l’agenda massa ocupada amb tots els centres socials que ha de desallotjar i totes les veïnes que ha de deixar al carrer amb els plans urbanístics".