Els Mossos reprimeixen amb duresa una protesta contra el Construmat

 Passades les 11 del matí, una cinquantena de persones es dirigien a les portes de la Fira de la Construcció de Barcelona CONSTRUMAT i bloquejaven el tràfic rodat a la plaça d’Espanya, ubicació de la fira. Tres persones s’encadenaven de banda a banda de la plaça impedint el pas del cotxes, mentre d’altres seien al llarg del paviment tallant també el tràfic. Les persones que estaven convocades duien cartells de la Setmana de Lluita en Defensa del Territori i contra l’Especulació Està Tot Fatal. S’han cridat diverses consignes contra l’especulació i els plans urbanístics que amenacen el barri, fet que ha fet que diversos veïns i veïnes, així com vianants, s’afegissin a l’acció.

Una hora més tard, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra començaven a desallotjar la gent concentrada. Diverses persones han afirmat que l’actuació policial ha estat molt violenta, amb puntades de peu, cops de puny, estirades de cabell, etc. Molta de la gent ha estat identificada, mentre els duien cap a un racó de l’entrada de la fira. Allà, la gent que passava pel carrer i que estava mirant, han anat a donar suport i una de d’aquestes persones, sense cap justificació, ha estat detinguda. La persona va estar retinguda a la comissaria de les Corts. On es va fer una convocatòria davant d’aquesta comissaria per donar suport.

Última hora: El detingut ha estat posat en llibertat tot i que va haver de passar declaració davant del jutge diumenge al matí pel càrrec d’atemptat a l’autoritat.