Dos veïns de Sants imputats als Jutjats per recriminar la violència dels Mossos

 Dissabte passat, mentre es realitzava una acció a la Plaça Espanya de Barcelona, en el marc de la campanya "Està tot fatal", dos veïns que no hi tenien res a veure, van cometre "l'error" de recriminar als agents dels Mossos d'Esquadra l'excés de prepotència i violència que usaven contra els periodistes que cobrien l'acció. Poc s'imaginaven el cost del seu civisme contra el cinisme policial.

Primerament, els Mossos van intimidar un fotògraf perquè deixés de fer la seva feina mentre ells estiraven, amb empentes i cops, els manifestants. Llavors, el primer veí, que finalment acabaria sent detingut, va recriminar l'actitud intimidadora dels Mossos. Va ser llavors quan van saltar-li a sobre, el van colpejar i tirar al terra.

El segon veí ho presencià tot, com altres testimonis, i decidí interposar una denúncia per detenció il·legal.

Un cop s'ha tingut accés a l'atestat policial, queda palès que els Mossos imputen un delicte d'atemptat a l'autoritat al primer veí i un de desobediència al segon. A més a més, la denúncia d'aquest darrer, els Mossos en fan referència al seu atestat com si anés dirigida, no contra ells, sinó contra l'altre veí.

De delicte a judici de faltes era previst per avui, però ha estat ajornat per que l'acusació ha passat de nou ha passat a atemptat a l'autoritat

En mig d'aquest nou capítol d'impunitat policial s'hi suma, com denuncia el grup de suport "d'amics i veïns de Sants", la mofa judicial ja que, la causa contra el detingut, qualificada pels Mossos com atemptat en un primer moment i desmuntada pel Jutjat d'Instrucció que ho passà a faltes només veient l'atestat, avui ha tornat al grau de delicte d'atemptat a l'autoritat. Això ha succeït avui, data en que el jutjat havia previst fer la vista per faltes. La pressió de la fiscalia amb la complicitat i riures dels agents que avui estaven presents al judici s'ha sortit amb la seva i ha provocat de nou la sorpresa i indignació del santsenc encausat.