Mercat Nou-Magoria

Per buscar els origens del futbol al barri podriem anar enrrera en el temps fins arribar als finals del SXIX. Anys abans que Joan Gamper fundés el Barça, ja hi ha constancia que el futbol tenia practicants amateurs que es trobaven als peus de la muntanya de Montjuïc.

Però per començar a parlar de clubs cal avançar uns quants anys, doncs el futbol encara era un esport nou i no tenia la popularitat que anys més tard adquiriria. L’any 1916 va arrelar al barri l’Internacional F.C. i amb el temps aquest va anar creixent i fussionant-se amb d’altres entitats esportives, com foren el Centre de Sports de Sants, el Club Ciclista del Nou Velodrom de Sants i el Velo Sport, formant l’any 1922 la Unió Esportiva de Sants.

Els anys 30 foren una bona época per l’esport popular santsenc. L’aparició d’ateneus i entitats obreres, lligat amb l’incipient temps de lleure va popularitzar l’esport entre aquells estaments que no s’ho havien pogut permetre. Així es varen desenvolupar moltes de les actuals disciplines i apareixeren molts dels clubs actuals. Però els anys 40 van supossar un pas endarrera. Els ateneus van desapareixer i molts clubs es van veure obligats a canviar directives, noms, escuts…

Això fa especialment lloable el fet que el 1947, un bon grup de persones lligades al mercat de Sants i veïns del carrer Sant Jordi fundessin La Societat Esportiva Mercat Nou. En un primer moment, però, la manca d’equipaments esportius a Sants va fer que el club comences a jugar a Collblanc, al camp del Torresenc.

Però per coneixer el club tal i com és ara hauriem d’avançar fins als darrers anys de la década dels 70. En aquell moment es van crear les categories inferiors de l’equip, convertint el Mercat-Nou en una auténcica escola de futbol. Anys més tard també fou pioner al barri en la creació d’un equip de futbol femení, cosa que es va produir l’any 1992. L’esport femení, que tantes passes havia fet als anys 30, i que tant repressaliat havia estat amb el feixisme, tornava a creixer de nou.

L’any 1984 també es va produïr un fet que va marcar l’història del Mercat Nou. El club es va traslladar desde el camp de futbol del Julia Capmany, on feia anys que jugava, fins al camp actual, el camp de la Magòria. Amb el temps, el retorn al barri va significar un nou creixement del club, que es va fussionar amb el Club Esportiu Estrella Marina.

Així aquest any el club ha arribat al seu seixantè aniversari i ho celebrarà amb l’ascens de l’equip a primera divisió territorial.