Contrates i subcontrates de Telefonica en lluita

El passat 6 de juliol treballadors i treballadores de les empreses subcontractades per Telefònica es van manifestar davant l’Edifici Estel, a l’Avinguda Roma, on la multinacional te la seva seu a la ciutat.

Aquesta convocatòria s’emmarca dins les mobilitzacions de lluita contra la precarietat dels més de 1200 treballadors subcontractatats que l’empresa té a Catalunya, que fan jornades de més de 12 hores al dia, no tenen una regulació del règim de festius, incompleixen les normatives de salut laboral o tenen uns salaris i condicions laborals molt inferiors que els treballadors directament contractats per Telefonica.

Els treballadors i treballadores d’unes 18 empreses de primer nivell i una cinquantena de segon nivell subcontractades per la multinacional van ser convocats pels sindicats CGT, COBAS i en Construcció a una assemblea, on van decidir iniciar les mobilitzacions. Dues manifestacions el 22 de juny  i el 6 de juliol i una vaga del 20 al 23 de juliol han estat les accions realitzades per millora les pèssimes condicions de treball que imposa l’empresa i que empitjoren amb el nou contracte integral de manteniment signat al maig.