Més mossos imputats per pràctiques il•legals

Els passats 16 i 17 de juliol 8 mossos d’esquadra van ser cridats a declarar pel Jutjat d’Instrucció 12 de Barcelona, arran la denuncia de 4 joves detinguts la nit del “botellón”, el mes de març de l’any passat.

Els joves asseguren que van ser detinguts sense cap tipus de motiu i que els agents van fer servir una violència totalment innecessària, que els va causar diverses lesions. També denuncien un tracte vexatori i humiliant (insults, amenaces, fer-los despullar, burles, etc.) mentre es trobaven detinguts a les comissaries de Ciutat Vella i Sants, al carrer Ulledecona.

Els agents imputats van declarar que la seva actuació va ser correcta en tot moment, però haurà de ser el jutjat qui decideixi si la denuncia tira endavant o no.

 Però aquests no han estat els únics membres del cos policial imputats per suposades agressions durant aquest mes. El passat 9 de juliol, 6 mossos van haver de declarar davant el titular del Jutjat d’Instrucció 6 acusats d’haver agredit un jove d’origen africà quan es trobava detingut a la Comissaria de les Corts, l’abril del 2006. El jove denuncia que va rebre una forta pallissa per part de 10 membres del cos, denuncia avalada per un diagnòstic mèdic.

 Aquest és el cinquè cas que ha transcendit en els darrers mesos sobre suposats maltractaments a la comissaria de les corts. Les dues primers van ser les tristament “famoses” actuacions gravades. Una és la denunciada per Ruben P. en la que hi ha 6 mosso imputats i l’altre és l’agressió a una jove d’origen rus.

El tercer cas fa referència a un jove detingut el mes d’abril, sobre el que es coneix poca informació més i el quart ha estat denunciat per un ciutadà romanès detingut per error el 27 de novembre del 2006. En  aquest darrer cas, la jutgessa que instrueix la denuncia ha estimat que hi ha prou indicis per jutjar un sergent, 2 caps i tres agents de la policia autonòmica sota l’acusació de lesions, delictes contra integritat moral i contra els drets constitucionals i detenció il·legal.

 Per altra banda, les denúncies contra els mossos presentades per les tres joves que van ser lesionades en la càrrega dels mossos davant del Centre Social Okupat Bahia, el passat mes d’abril, han estat acceptades en els jutjats d’instrucció 3, 7 i 16 de Barcelona, originant Diligències prèvies.