Concentració crítica amb l’aturada elèctrica

L’apagada elèctrica d’aquests darrers dies ha portat a la Federació d’Associacios de Veïns de Barcelona (FAVB)  a convocar a una concentració aquesta tarda (dijous 26 de juliol), a les 19:30 a la plaça de Sant Jaume. Aquest és el comunicat de la FAVB.

DAVANT LA DRAMÀTICA SITUACIÓ PLANTEJADA PER L’ATURADA ELÈCTRICA QUE AFECTA MILERS DE CIUTADANS, VOLEM MANIFESTAR

1. Denunciem el comportament inacceptable de les companyies operadores FECSA-Endesa i Red Eléctrica Española. Empreses que els darrers anys han guanyat i repartit entre els seus accionistes i directius milions d’euros sense fer les inversions adequades ni tenir respostes en situacions de crisi.

2. Critiquem al nostres governants per haver propiciat un procés de privatització i una regulació inadequada per garantir la cobertura d’un Server Públic Bàsic. Els hi exigim que persegueixin totes les responsabilitats empresarials i que revisin les mesures de regulació i control del sector.

3. Demanem l’obertura d’un ampli debat públic, amb participació de tècnics, organitzacions social i ciutadania per tal d’establir el model de distribució elèctrica i de gestió energètica sostenible que necessita la ciutat.

Barcelona, 25 de juliol de 2007