Resposta a la manipulació històrica al Cinema a la Fresca

El passat dijous 26 de juliol membres dels moviments socials del barri de Sants van aprofitar la projecció a les Cotxeres de Sants de la pel·lícula “Salvador” (Dir. Manuel Huerga, 2006) per distribuir el manifest “Salvador, una mortalla de luxe per a un producte de misèria” elaborat per ex-membres del MIL, GAC i grups de suport als presos d’aquestes organitzacions.

El manifest denuncia la manipulació de la figura històrica de Salvador Puig i Antich perquè presenta les accions que portava a terme com pròpies d’un jove irresponsable. A més consideren que el objectiu de la pel·lícula és el de donar la imatge de que la transició ens va portar el sistema polític desitjat per aquests lluitadors.

La projecció de la pel·lícula “Salvador” s’enquadra dins del cicle “Cinema a la Fresca” i van assistir prop de 500 persones. La distribució del manifest va ser ben rebuda pels assistents, alguns dels quals van quedar sorpresos i van mostrar interès per conèixer amb més profunditat l’activitat d’aquests grups autònoms.

Més informació a SalvadorPuigAntich.Info