La Plaça d’Osca, a punt per el primer tram de la Festa Major Alternativa d’enguany

Ahir es va deixar a punt la Plaça d’Osca per acollir els primers dies de la Festa Major Alternativa 2007, que com en les darreres edicions es dividirà en dos espais, l’un per les activitats i actuacions d’entre setmana i un altre per acollir els actes més multitudinaris (aquest any al costat del CAP de Numància).

La Plaça acollirà els actes fins dimecres, quan es farà el trasllat al solar situat entre el carrer Enric Bargès i Numància. Dimecres es faran activitats conjuntes entre la comissió de festes del Triangle i l’Assemblea de Barri, organitzadora de la FMA 07.

>> Fer les festes a la corda fluixa

Un altre any el Districte de Sants-Montjuïc i les obres de l’AVE han tornat a posar pegues a la Festa Major Alternativa, deixant-la sense un espai adequat on celebrar els concerts. Si l’any passat els concerts es van haver de celebrar al pàrquing de l’Estació de Sants, aquest any això ja no serà possible, i l’únic emplaçament alternatiu ofert pel Districte va ser un solar que fins fa una setmana era completament intransitable. Els organitzadors de la FMA 07 han patit fins l’últim moment per saber si s’aplanaria i adequaria el solar tal i com es va prometre des del Districte, i a només uns dies de l’inici de la festa en aquest espai, encara hi ha desnivells i el terreny es presenta bastant irregular.

Per una altra banda, la l’Associació de Veïns del Triangle no rebrà cap subvenció com a conseqüència de fer un dia conjunt amb la Festa Major Alternativa, compartint espai i programa. Aquesta és la contrapartida que posa la Federació de Carrers a una comissió que s’ha atrevit a treballar obertament amb l’ABS, tot i que no és la única. Activitats com el Cercacarrers de festes passaran enguany per un bon nombre de carrers, que han demanat que el correbars faci una parada als seus carrers. Aquests son importants passos per trencar l’estigmatizació d’unes festes que són "alternatives en el seu model de gestió, però que no es desenvolupen al marge de la resta", segons apunten els organitzadors.