El Secretari d’Estat d’Infraestructures espanyol assegura que l’AVE per Sants era la pitjor opció

Que fer passar l’AVE pel cor de Sants i de Barcelona no és una bona opció és quelcom que tothom sap, especialment els milers de veïns que en pateixen les obres des de fa més d’un any i els usuaris de la xarxa de rodalies.

Ara però, el Secretari d’Estat d’Infraestructures espanyol, Víctor Morlán, d’ha despenjat amb unes declaracions a Catalunya Radio en que afirma que quan es van planificar les obres no es va pensar en els seus efectes, i que "qualsevol altra alternativa no hauria tingut tanta afectació en Rodalies".

Morlán, que és a Barcelona des del passat 11 d’agost per dirigir el Centre de Coordinació d’Operacions Ferroviàries (CECOF), ha anunciat la incorporació de dues locomotores dièsel a la xarxa de rodalies, que suposadament han de servir per evitar que les continues apagades elèctriques a la xarxa ferroviària afectin al transport de passatgers. Aquesta és una de les iniciatives del Centre Coordinador de l’Operació Ferroviària Barcelona 2007, creat especialment com a conseqüència del caos ferroviari a la ciutat. Morlán s’ha mostrat recentment molt preocupat per com es desenvoluparà "l’operació tornada" de les vacances, ja que la xarxa presenta un estat lamentable, hi ha menys trens que mai circulant, línies tallades permanentment, i avaries i retrasos continus.