La Festa Major Alternativa es trasllada avui al solar de Numància

Entre el dia d’ahir i avui s’ha completat el trasllat de l’espai de la Festa Major Alternativa des de la plaça d’Osca al solar situat sota el CAP de Numància, entre el carrer homònim i Enric Bargès. Aquest nou espai oferirà els concerts i els actes més multitudinaris de les festes, i és l’única alternativa que el Districte va donar als organitzadors de la FMA per emplaçar els seus actes.

L’espai, situat per damunt de l’estació de Sants a la frontera amb l’Eixample, bén a prop de Les Corts, no és ni de bon tros l’espai que els organitzadors voldrien, però les obres de l’AVE i la poca disposició del Districte a trobar solucions han suposat que aquest any les alternatives quedin marginades de la resta dels espais de festa major. "Esperem que la gent vindrà igualment, però pot ser que els costi més trobar-ho", apuntava un dels organitzadors ahir a la nit.

> Compromisos incomplerts des del Districte

Ahir, en anar a muntar l’espai, els organitzadors es van trobar amb que el Districte havia incomplert els compromisos adquirits amb l’Assemblea de Barri de Sants, i que el solar no estava en les condicions pactades. El sol presentava irregularitats i desnivells, i la pluja dels darrers dies formava bassals de més d’un pam de fondo en molts punts de l’espai.

El Districte es va comprometre a buidar i aplanar l’espai amb sauló -grava fina a prova de pluges-, que s’havia de premsar per tal d’evitar que en ploure el terreny s’enfangués. La realitat però va ser una altra, i és que el saulò dipositat a la plaça era molt menys del pactat i a més no estava premsat, amb la qual cosa es va inflar i enfangar degut a la pluja.

Després de diverses gestions es va aconseguir millorar la situació, i aquest matí diversos operaris estaven treballant per solucionar els principals problemes. "Ha costat, però l’espai està quedant molt maco" informava una de les persones que aquest matí estaven enllestint els preparatius dels concerts d’avui.