2000 agents de la Guàrdia Urbana podrien dur les seves armes ilegalment

Segons el Sindicat Assembleari de la Guàrdia Urbana, uns 2.000 agents d’aquest cos podrien dur en aquests moments les seves armes de manera ilegal, en no haver-se fet els imprescindibles tests psicotècnics i les respectives revisions mèdiques.

Aquests dos controls són imprescindibles per a qualsevol persona amb permís d’armes, i estan destinats a evitar que persones amb problemes psicològics o de salut mental puguin portar armes. Segons el sindicat, 2.000 dels 2.600 agents de la policia municipal de Barcelona no haurien passat aquestes proves.

Tots els agents han de passar aquestes revisions cada dos anys com a màxim, però sembla ser que fa dos anys que no es fa el test psicotècnic i més de sis que no es fa en general l’examen mèdic específic. A més, el mateix sindicat ha denunciat que algunes setmanes els agents han de fer jornades laborals superiors al que marca la llei.

Aquestes afirmacions no han agradat al consistori i a la Guàrdia Urbana, que s’han afanyat a desmentir les acusacions i a desqualificar al sindicat, que segons l’Ajuntament "compta només amb 65 afiliats". Segons la Guàrdia Urbana, tots els agents que circulen armats pels carrers han passat el test psicotècnic.

Paradoxalment, els sindicats CCOO i UGT s’han sumat a els crítiques i han reforçat la versió del Sindicat Assembleari, segons informava alguna premsa escrita aquest mati.