Els musulmans comencen el mes del Ramadà

Els musulmans de tot el món comencen avui el Ramadà, dedicat a la pregària i a la contemplació. Durant aquest mes, el novè del calendari musulmà, ha de dejunar tothom qui pugui (en són dispensats malalts, viatgers i gestants). El dejuni, que ha d’anar acompanyat de continència i de la privació de fumar i beure, es practica des de la sortida del sol a la posta.

El dejuni és un dels cinc pilars de l’islam, o preceptes fonamentals. Els altres quatre són: la professió de fe, la pregŕria cinc vegades el dia, l’almoina i el pelegrinatge a la Meca, si més no, una volta a la vida.

Amb el Ramadà passa com amb el Nadal, que no només el celebren els religiosos, sinó que es tracta d’una festa molt arrelada en la cultura de molts països.

Els musulmans santsencs tindran com a únic punt de trobada la Mesquita Rahma de la Misericòrdia, la única al Districte després que s’aturés la construcció d’un segon temple al Poble Sec. Aquesta mesquita es troba al controvertit Camí de la Cadena, i està condemnada a desaparèixer amb les obres a Can Batlló. Per aquest motiu, diverses associacions de musulmans han reclamat més mesquites al barri i a la ciutat, però els seus plans sempre han topat amb traves administratives i sovint amb la incomprensió dels veïns.