Prop de nou-centes persones es manifesten per exigir la retirada de la demanda a Can Vies

> La manifestació ha reunit a membres de desenes d’entitats, i ha tingut un caire reivindicatiu i festiu

Aquest matí a les dotze hi havia convocada la manifestació de Can Vies per exigir la retirada de la demanda interposada per TMB, encaminada a poder desallotjar aquest Centre Social.

La manifestació ha aplegat a prop de nou-centes persones, i ha paralitzat el transit durant més de dues hores a la Carretera de Sants i a d’altres carrers del barri.

La manifestació ha sortit de plaça de Sants cap a dos quarts d’una, després de l’actuació de la colla bastonera de sants, que ha donat l’inici de la marxa.

Durant el recorregut, s’han realitza’t pintades al llarg de la carretera i s’han cantat consignes com “més centres socials, menys centres comercials”, “TMB especula i desallotja”, o la ja coneguda “aturem la demanda, Can Vies és del barri”. A més, també s’han pogut sentir diverses consignes contra la gestió que el districte està fent del conflicte.

Davant del districte, escortat com ja és habitual per diversos efectiu d’antiavalots de la Guardia Urbana, s’ha llegit un manifest en que es denunciava el projecte especulatiu que afecta a Can Vies (on volen construïr un bloc de pisos) així com els sous exagerats que cobren els alts directius de TMB amb la complicitat de l’Ajuntament.

Uns metres més enllà s’ha desplegat una pancarta de suport al CSA des d’una bastida i al arribar al carrer Consell de Cent, s’ha recorda’t una casa dessallotjada que encara roman buida i omplint-se de brutícia.

Al finalitzar la manifestació, s’ha llegit un comunicat des del teulat del centre social i s’ha anunciat que el judici previst pel 25 i 26 d’octubre ha estat aplaçat fins al mes de gener.