Creación Positiva proposa reflexionar sobre gestió política i exclusió

L’associació de lluita contra la SIDA Creación Positiva ha convocat les seves segones jornades, que enguany venen sota el títol: La gestió política: un factor de vulnerabilitat?
Encapçalades per una cita de la feminista Hanna Arendt –que ens recorda que “la idea d’acció és indissoluble de la responsabilitat. Som responsables no sols i no tant del que haguem fet, sinó també del que no fem”- les jornades ens conviden a reflexionar sobre les conseqüències de la gestió política sobre les necessitats quotidianes de les persones, i com pot, a vegades, esdevenir un factor que augmenti el risc d’exclusió dels sectors més desafavorits.

“L’existència d’exclosos –recorden des de Creación Positiva- siginifica que alguns no tenen garantits els drets civils, polítics i socials”, i en conseqüència “nosaltres com societat civil, com persones, també tenim una responsabilitat en el manteniment o en la transformació de les estructures i intervencions que afavoreixin la vulnerabilitat i determinen l’exclusió social”.
Els actes es realitzaran el dimecres 31 d’octubre, durant tot el dia, al centre cívic del Pati Llimona (c/Regomir 3, Ciutat Vella). La inscripció és gratuïta, i es comptarà amb les intervencions, entre d’altres, de l’antropòleg Manel Delgado, la jurista Maria Fernàndez i la ginecòloga Carme Ollé. Més informació i inscripcions a: www.creacionpositiva.net