Jornades pel debat llibertari a l’Ateneu

> Les jornades pretenen sembrar polèmica de manera constructiva.

Les Jornades de debat de l’Ateneu estan emmarcades en un cicle de debats enfocats cap a dins del moviment llibertari. Des de l’Ateneu ens expliquen que “Les volem proposar, perquè fins ara ningú s’atreveix a dir res sobre algunes cosetes. Amb el desig de sembrar polèmica, però també de construir, al cap i a la fi tots estem al mateix vaixell pensem el que pensem. Volíem recuperar l’esperit de qüestionar-se tot per avançar”. Davant d’aquestes inquietuds, que comprèn des de les agressions dins dels col·lectius fins al fet en si de la revolució, l’Ateneu planteja tot un seguit de debats que podeu veure concretats a “Detalls”.

25 Octubre 19:30 h > Ghetto i Tribu
– Debat sobre el ghetto i la seva circumstància. Ens ho imposen o ho construïm? Estem còmodes al ghetto. Ètica i estètica. Tenim por al “què diran?”. La influència de la violència com a discurs.

8 Novembre 19:30 h > Dame veneno que quiero morir
– Debat sobre les drogues en el moviment. El canvi de la cultura de la droga i l’oci (mantenir al festa costi el que costi). Canviem la realitat o ens evadim? Ús o abús. La culpa és del producte o del consumidor? Finançament dels espais.

15 Novembre 19:30 h > Té sentit la revolució avui dia?
– Quin és el concepte anarquista de la revolució. La mitificació de la revolució violenta. La presa del Palau d’Hivern. Destrucció vs construcció. La presa del poder.

22 Novembre 19:30 h > Influències burgeses i marxistes en l’anarquisme
– Debat sobre com ens ha influït la cultura general burgesa i la marxista. La violència, l’estètica, l’a-socialitat, el menyspreu de la cultura. Contradiccions: Treball No vs obrerisme. L’anarquisme com forma de vida vs. moviment llibertari. Lluites parcials (ecologisme, feminisme, etc.) vs. la globalitat de la lluita

29 Novembre 19:30 h > Agressions als espais alliberats
-Dinàmiques col·lectives enfront de l’agressió. Mirem per l’altre costat?. Condicionaments què diran, col·leguisme, amics txungos de l’agressor. Com afecta l’agressió a la imatge pública del ghetto o moviment.

ATENEU LLIBERTARI – SANTS
C/ Maria Victoria 10 baix
<M> L1 Pl. Sants