L’extremandreta es continua manifestant a Montjuïc

El passat 12 d’octubre, Democracia Nacional, Alternativa Española i altres entitats de caire feixista i xenòfob, agrupades en la “Plataforma Adelante Cataluña”, van convocar un acte a la plaça de Sant Jordi, sota el lema de “¡Acude a defender tu nación!”

L’acte va ser autoritzat per la Delegació de Govern tot i la moció presentada per tots els partits polítics del Districte, com des de 1994, en la que es demana que no s’autoritzi cap acte feixista ni a la ciutat ni a Catalunya.

Per la seva banda, l’Assemblea de Barri de Sants va emetre un comunicat a partir del qual manifestaven la seva oposició a qualsevol tipus d’acte de caràcter feixista o xenòfob i denunciaven la hipocresia de l’Ajuntament i la Delegació de Govern que, mentre venen la idea de Barcelona com a ciutat tolerant i diversa, autoritzen aquest tipus d’actes.

Aquest és el comunicat emès per l’Assemblea de Barri de Sants:

 

 

Per un 12-0 en llibertat: no volem feixistes als nostres barris!

El proper divendres dia 12 d’octubre, dia de la Hispanitat, Democracia Nacional i Alternativa Española, junt amb altres entitats de caire feixista i xenòfob han convocat a les 12 del matí un acte a la plaça de Sant Jordi, a Montjuïc. Aquestes entitats, organitzades sota la “Plataforma Adelante Cataluña”, han fet públiques ja les seves convocatòries a nivell estatal amb el lema de “¡Acude a defender tu nación!” i pretenen treure al carrer una ideologia plena d’odi, feixisme, discriminació i catolicisme.

Un any més hem de veure com la Conselleria d’Interior, l’Ajuntament de la ciutat i el Districte de Sants-Montjuïc autoritzen i donen permís per la celebració d’aquest acte deplorable en record de la data del principi del genocidi perpetrat a Amèrica del Sud i Central per part dels espanyols. El mateix Ajuntament i la mateixa Conselleria que el passat dissabte dia 29 de setembre acorden un dispositiu policial inèdit per reprimir una manifestació publicitada exigint la llibertat d’expressió de manifestació. El mateix Ajuntament que es presentà com acusació contra els companys i companyes detingudes en les manifestacions al barri convocades per intentar impedir la celebració de l’acte feixista a la plaça dels Països Catalans, encara pendents de sentència judicial. Companyes als que volem mostrar el nostre suport.

Com a Assemblea de Barri de Sants ens oposem a qualsevol tipus de manifestació o acte de caràcter feixista o xenòfob com el que es celebrarà a Montjuïc un any més. Manifestar el rebuig que ens produeix que els i les nostàlgiques del franquisme i l’obscurantisme es passegin pels nostres barris i que es trobin a pocs metres d’on anys enrere els seus companys d’ideologia torturaren i assassinaren a tants i tantes lluitadores contra la dictadura militar.

Volem denunciar la hipocresia d’un Ajuntament que ens pretén vendre una idea de ciutat tolerant i diversa i que autoritza aquest tipus d’actes mentre que reprimeix tota expressió de la voluntat de superació d’aquesta situació de segrest que pateix la nostra ciutat i la resta del territori per part de l’especulació i el negoci.

Assemblea de Barri de Sants, octubre del 2007