Jornades sobre Salut Mental

L’Assemblea de psiquitritzats i psiquiatritzades en lluita va organitzar unes Jornades sobre Salut Mental a l’Espai Obert. Entre el divendres 16 i el diumenge 18  de novembre les persones participants van poder debatre sobre les malalties mentals, un tema complex i tabú del que sovint no es parla.

D’entre les nombroses activitats, destaca la xerrada de Paola Minelli, teòrica de l’antipsiquiatria i educadora en un pis tutelat per a persones psiquiatritzades, gestionat per una cooperativa social, que va explicar la situació a Itàlia.

També es va fer la presentació del llibre U.H.P. ("¡Uníos hermanxs psiquiatrizadxs en la guerra contra la mercancía!"). Es tracta d’una compilació dels textos que formaven els 11 números del fanzine Enajenadxs i una sèrie d’articles, ponències i altres materials més recents sobre aquest entramat de diagnòstics, tancaments i fàrmacs que envolta la  “Salut Mental”.

Les jornades, on també es van tocar els temes dels centres de menors i de la construcció social de la bogeria, van concloure amb una taula rodona titulada “Psiquiatritzats/des, experts/es en salut mental”, en la que es volia donar veu a les persones que han estat psiquiatritzades perquè  comparteixin les seves experiències.