15 anys Sense Pedro Alvarez, assassinat per un policia

El proper 15 de desembre farà 15 anys de l’assassinat de Pedro Alvarez a mans d’un policia. El jove va ser mort d’un tret al cap a l’Hospitalet, després d’una discussió de trànsit.

José Manuel S.F., policia nacional, es detingut poc després dels fets ja que totes les proves apunten cap a ell: té el mateix aspecte que el descrit i és reconegut per la companya de Pedro, única testimoni dels fets, la bala que va matar en Pedro coincideix amb les que fan servir els cossos de seguretat de l’estat i l’agent passava sovint per la zona on van tenir lloc els fets.

El policia diu que en el moment de l’assassinat estava dormint a casa seva. I la coartada és acceptada com a concloent pels encarregats de la investigació, que  declaren el secret de sumari.

Els familiars acusen, en repetides ocasions, que la titular del Jutjat d’Instrucció numero 5 de L’Hospitalet, María José Magaldi, i el comissari Llorente no estan portant a terme bé el procediment, doncs no investiguen els diferents indicis que incriminen el policia. Finalment es decreta l’exculpació de l’agent per falta de proves fiables.

Després d’això i fins a data d’avui, ningú  no ha seguit realitzant cap tipus d’investigació. Tampoc cap institució ha donat suport als familiars de Pedro Alvarez, malgrat que l’Ajuntament de l’Hospitalet s’hi va comprometre i que els poder públics tenen l’obligació legal de vetllar per l’esclariment d’uns fets tan greus com aquests.

Cada any, coincidint  amb l’aniversari de l’assassinat, s’organitzen diversos actes per recordar a Pedro i per reivindicar l’esclariment del cas. Enguany, l’espai obert va ser la seu, el passat 20 de novembre, d’una xerrada i un passi de vídeo.

Però la campanya contra la impunitat i els abusos de poder encapçalada pel pare i la mare de Pedro Alvarez també passarà per Esplugues i Cornellà i conclourà amb una concentració i ofrena floral.

Dissabte 15 de desembre. Concentració i ofrena floral

11.30 h. La Torrassa, L’Hospitalet, ofrena floral
17.30 h. Plaça Universitat, Barcelona, Concentració