L’esplai Xiroia presenta el projecte “Cultura d’Esplai”

L’esplai Xiroia ha presentat per aquest curs 2007-2008 el projecte “Cultura d’Esplai”, amb l’objectiu de fomentar la cultura a l’ambit de l’educació en el lleure. Es tracta d’un projecte ambicios, doncs vol anar una mica més enllà del que serien els ja habituals plans de foment de la lectura. Amb “Cultura d’Esplai” es preten aconseguir que nenes, nens, mares, pares, monitores i monitors, passin de ser simples consumidors de cultura a ser-ne particeps directes. Evidenciant un fet que de vegades és menystingut, que esplais, caus i agrupaments juguen un paper molt important en el creixement personal dels seus membres.

Les dues primeres iniciatives que es troben dintre d’aquest ampli projecte ja han començat. Per una banda l’esplai ha convocat un certamen de contes i de dibuixos per a tots aquells que en vulguin participar, “l’Esplaia’t”, amb l’intenció final d’editar un llibre amb les obres rebudes que durà el nom “Contes per un món millor” i que es vol presentar per al proper Sant Jordi.

 

Xiroia també ha començat a recopilar llibres infantils i comics amb l’intenció de muntar una Biblioteca i Comicoteca oberta a tots aquells que la vulguin fer servir. L’idea principal d’aquesta iniciativa és que els membres de l’esplai puguin gestionar-se la biblioteca ells mateixos, compartint aquelles lectures que els hagin agradat i consultant les obres que la Biblioteca conté a través de la plana de l’esplai.
Podeu trobar més informació a: http://www.xiroia.cat