S’apropa la vaga d’autobusos

> Les festes nadalenques es veuran afectades per les aturades dels autobusos.

Els propers dies 21,22,23,24 de desembre i els dies 2,3 y 4 de gener hi ha convocada una aturada per part dels busos de TMB que reivindiquen més descansos que els que tenen actualment.

Per a que els usuaris i usuàries d’aquest transport entenguin els motius que els han portat a fer aquesta aturada, els i les treballadors/es han emes el comunicat que podreu llegir en els Detalls. També hi podreu llegir el comunicat del CSA Can Vies en solidaritat amb ells/es.


CARTA ALS USUARIS DE TMB

Davant la imminent vaga d’autobusos, creiem que els que utilitzen el transport públic mereixen saber el perquè d’aquesta aturada els dies 21,22,23,24 de Desembre i els dies 2,3 y 4 de Gener.

Fa temps que intentem reunir-nos amb l’empresa per negociar un sistema de descansos acord al segle en que vivim.

La situació es la següent :

– Descansem 1 dia per setmana.
– Només tenim 1 cap de setmana al mes.
– Treballem, en moltes ocasiones, gairebé 8 hores al dia.
– Treballem més de 40 hores setmanals.
– Passem el màxim d’hores extres permès.
– De les 14 festes oficials només fem la meitat.
– Tan el dia de descans setmanal com el de les festes oficials podem ser obligats a treballar per necessitats del servei.
– Impossible compaginar vida familiar i laboral.

Davant aquest panorama no podem fer un altra cosa que manifestar- nos i utilitzar tots el mitjans que tenim a l’abast per pressionar a l’empresa.

TMB per la seva part, ha començat a llançar una campanya per desprestigiar la nostra reivindicació, dient que en realitat amaguem una pujada de sou.

Mes lluny de la realitat. Tot i que TMB té al seu abast tots els mitjans de comunicació intentarem modestament, portar el nostre missatge a l’opinió publica i més concretament als usuaris als quals ens devem.

Preguem disculpeu les molèsties però no ens queda un altre sortida.


Comunicat de suport del CSA Can Vies a la Vaga Total d’Autobusos convocada pel Comitè de Descansos del Col·lectiu de Conductors/es de Transports de Barcelona.

El Centre Social Autogestionat Can Vies dóna tot el seu suport a la convocatòria de Vaga Total pels propers dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.

Després d’’haver intentat el diàleg i la negociació vàries vegades per aconseguir dos dies de descans setmanals i davant de la intransigència de la direcció de TMB i de l’’Ajuntament de Barcelona, el Col·lectiu de Conductors/es ha convocat Vaga Total.

De l’’actitud prepotent i autoritària de TMB la gent del CSA Can Vies en sabem molt, estem pendents de judici perquè Transports Metropolitans de Barcelona, que es pretén propietària de l’’edifici que ocupa el CSA, ens vol fer fora.

Tant pel suport solidari que estem rebent dels treballadors/es de TMB i particularment del Comitè d’Empresa de busos, com per la justícia de les seves reivindicacions, estarem al seu costat fins que aconsegueixin els objectius d’’aquesta vaga.

De la mateixa manera i d’acord amb la seva crida ens dirigim a tota la gent de Barcelona i rodalies per fer vaga d’usuaris de Bus i Metro coincidint amb els dies de la Vaga convocats i per donar, també, resposta a l’augment de les tarifes.

21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, treballadors/es i usuaris/es donem suport a la Vaga dels Conductors/es de TMB.

Solidaritat amb els i les treballadores que lluiten.

TMB i Ajuntament de Barcelona són Explotadors i Especuladors.