El Conseller Delegat de TMB rep les més de cent signatures que donen suport a LA BURXA i Can Vies

Constantí Serrallonga recull les signatures de suport a La Burxa
Constantí Serrallonga recull les signatures de suport a La Burxa> Constantí Serrallonga, conseller delegat de TMB, recull les signatures de suport a La Burxa

Aquest matí, quatre representants del Periòdic de Sants LA BURXA han lliurat a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) el centenar de signatures de periodistes i comunicadors recolzant el seu projecte de revista veïnal. LA BURXA té la seva redacció allotjada al Centre Social Can Vies, l’edifici del qual és propietat de TMB i que ara vol desallotjar, el que posaria en perill la continuïtat del periòdic.

Les signatures han estat rebudes personalment pel conseller delegat de TMB Constantí Serrallonga, qui s’ha interessat per la tasca desenvolupada per LA BURXA però ha lamentat que la demanda "era una decisió presa". Encara que no ha precisat que pretén fer TMB amb el solar –ha reconegut que no els interessa l’edifici- ha assegurat que "no s’hi construiran pisos".

Entre els signants del manifest on es demana a TMB que recapaciti i aturi la demanda hi ha els directors del diari El Punt (Ferran Espada) i Berria (Martxelo Otamendi), un exsubdirector d’El Periódico (Ángel Sánchez) i El Triangle (Humbert Roma), a més dels escriptors i col·laboradors habituals en premsa com Matthew Tree, Josep Maria Terricabras i Ricard Vilaregut. A nivell col·lectiu s’han adherit el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) i el Grup de Periodistes Ramon Barnils. Entre els mitjans de comunicació hi ha el Setmanari Directa, la revista Illacrua i l’Accent. A darrera hoa també ha enviat el seu suport l’històric director d’El Periódico, durant 18 anys, Antonio Franco.