Judici contra el CSA Can Vies vist per senténcia

Comunicat del CSA Can Vies sobre el judici d’avui:

Després de gairebé set hores de judici (des de les 9:30h fins més de les 4h de la tarda), la jutjessa ha decretat el vist per sentència, deixant a l’expectativa els membres del centre social a l’espera d’un veredicte sense data definida.

Per la sala polivalent de l’Audiència Provincial han passat diferents testimonis que han posat de relleu la importància de Can Vies com a seu de múltiples col.lectius que han utilitzat i utilitzen l’espai per a desenvolupar la seva activitat habitual.

S’ha qüestionat així la legitimitat de TMB per reclamar un espai que està tenint un clar us social, com ha tingut sempre al llarg de la seva història. Durant la vista, a més ha quedat desmentit l’argument a la “desesperada” de l’acusació, quan insitia a dir que l’edifici estava en estat ruïnós, mitjan un informe dels bombers confirmant l’habitabilitat de l’edifici.

També amb la declaració d’un treballador de TMB ha quedat al descobert la venda amb fins especulatius que ha fet l’empresa de les antigues cotxeres de Lutxana a Diagonal Mar. Avançant esdeveniments del que faria TMB en cas de guanyar el judici: eliminar Can Vies del mapa per construir-hi pisos de luxe.

Mentrestant, al passeig de Lluis Companys les mostres de suport i solidaritat s’han reproduit durant tot el matí. Una munió de gent, ha recolzat des de primera hora del matí als encausats i ha participat en els diferents actes que s’han realitzat. Així unes 500 persones han pogut gaudir de les actuacions de grups de música a sobre d’un camió, amenitzades en directa pels locutors de Radio Can Vies; amb les lectures de comunicats de suport de col·lectius vinguts d’arreu, amb paradetes informatives i un dinar popular que tot just es servia quan sortia la primera gent de dins.

Però, al marge de les decisions judicials, la pugna segueix en el dia a dia, on la voluntat popular ha demostrat durant tots aquests anys que Can Vies és de i pel barri.