Diverses organitzacions rebutgen la trobada d’E-Cristians

Davant un acte organitzat per associacions defensores de la família tradicional, entitats com ara el Col·lectiu Gai de Barcelona, Endavant, Maulets, Guerrilla Travolaka, JAG, i CAJEI (els 3 últims amb seu a Can Vies) han convocat una concentració per reivindicar la llibertat sexual de les persones i reclamar que l’estat deixi de subvencionar l’església catòlica.

Avui diumenge 27 de gener al Palau de Congresos de Barcelona tenia lloc la tercera edició de l’acte ‘Per la vida, la família i les llibertats. Units podem’, impulsat per la plataforma Pacte per la Vida i la Dignitat. A l’esdeveniment han participat diverses entitats en defensa de la família cristiana, , com ara E-cristians, Pro-Vida i GEC, catòlics, que han exposat les seves ponències a favor d’aquesta institució. Aquestes organitzacions han reivindicat, entre més coses, la il·legalització de l’avortament i dels matrimonis homosexuals
Però just a l’exterior del recinte rere una pancarta amb el lema ‘La família nuclear és radioactiva!’, es trobaven les entitats abans esmentades. En un comunicat conjunt, han condemnat l’acte i han expressat la seua posició en contra ‘d’un model de família basat en ‘l’heteropatriarcat i el masclisme’, a més de reivindicar el seu dret a decidir ‘quan i com’ volen ‘parir o avortar’.

Acció dins la misa
Abans d’això, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha oficiat una missa durant la que ha fonamentat la família en el matrimoni i ha destacat el valor de la vida "des del primer moment de la seva concepció".
Just en el moment que començava la missa 5 joves que pertanyien a l’organització Maulets a els Joves per l’Alliberament Gai (JAG) i han pujat a l’escenari i han desplegat una pancarta en què podia llegir-se: “Les vostres llibertats són les nostres cadenes” i diverses banderolas amb lemes en referència al dret a l’avortament (“dret al propi cos”) i contra l’homofòbia i la transfòbia.
Durant la sortida dels cinc joves, els assistents a l’acte han proferit insults com “assassins” o “maricons”, i membres de l’organització de l’acte i diversos assistents han empentat i han intentat agredir-los.