Jornades Culturals Llibertàries de Sants

L’Ateneu Llibertari de Sants, el Col·lectiu Negres Tempestes i el Centre Social “La Farga” organitzen les “Jornades Culturals Llibertàries” que es desenvoluparan a diferents espais del barri de Sants durant el mes de febrer.

Amb aquestes jornades, les entitats convocants aproparan els valors llibertaris al veïnat amb la intenció de recuperar el veritable significat de paraules com Solidaritat, Responsabilitat, Justícia Social i Recolzament Mutu.

Les jornades consisteixen en diferents tipus d’activitats com ara xerrades, debats, cinefòrums, menjadors i tallers i es portaran a terme a diferents espais del barri: La Biblioteca “Vapor Vell”, el Centre Social de Sants, el Centre Social “Can Vies” o el propi Centre Social “La Farga” es convertiran en el contrapunt a la imminent campanya electoral, traient la política i la cultura de les institucions i portant-la al carrer.

Memòria històrica
Les Jornades Culturals Llibertàries tractaran diverses temàtiques com la recuperació de la memòria històrica amb una conferència sobre el passat i present de l’ateneuisme a Sants. Passat del que encara ens queden representants com l’Ateneu “Sempre Avant” del carrer Guadiana. Una altra activitat ens permetrà recuperar la memòria històrica del barri: una excursió guiada ens donarà a conèixer qui hi ha darrera dels noms d’alguns dels carrers del barri i quins eren els noms populars dels carrers.

Debats i xerrades
Un dels eixos principals de les Jornades serà la sèrie de xerrades i debats que es duran a terme. Aquests debats y xerrades intentaren difondre lluites com la que es porta a terme contra l’experimentació amb animals o la visió anarquista de la lluita contra el masclisme i el patriarcat.

Cinefòrums
Els vespres dels diumenges són per al cinefòrum. A Can Vies es projectaran pel·lícules i documentals de temàtiques diferents, com el documental “Anarchists against the wall” que narra la lluita dels llibertaris israelians contra el mur de separació a la Franja de Gaza (Palestina) o la pel·lícula “La Sal de la Tierra” que, coincidint amb la Diada de la Dona Treballadora, explica el paper jugat per les dones a una vaga en una mina nordamericana a mitjans del anys 50.

Oci
També hi ha un espai per al oci dins de les Jornades Culturals Llibertàries del 2008. Un oci allunyat de les alternatives mercantilistes i en el que predomina la participació i el “fes-ho tu mateixa”. El divendres 8 de febrer, podrem gaudir d’un concert amb els cantautors “Rumba Negra”, “Típico pero Cierto” i “Rimando la Rabia”. El dissabte 1 de març, una nit d’espectacles complementarà el sopar de germanor que es desenvoluparà a l’Espai Obert i que servirà per concloure les Jornades del 2008.

Enllaços d’interès

Els organitzadors han enllestit el web Febrer Lllibertari perquè es pugui consultar en detall cadascuna de les activitats així com les adreces dels espais en els que es desenvoluparan els actes.

També han editat un fullet amb els texts de presentació de cadascuna de les activitats així com les sinopsis dels documentals i pel·lícules que projectaran durant les jornades.

Organitzen:
Ateneu Llibertari de Sants – www.lateneu.info
CSO La Farga
Negres Tempestes – www.negrestempestes.org